Lato slepens privātdetektīvu aģents, pirmā daļa

“Ko dara žurnālists?”: sprieda Lapsas kungs, tad paturpināja pie sevis: “Ievāc un publicē informāciju”. Eureka! Naudu taču var pelnīt arī par informācijas ievākšanu un pārdošanu, nevis tikai izdomāšanu un publicēšanu!

Analizējot Lato Lapsas dokumentus redzama ilgstoša Lapsas kunga sadarbība ar interesantu Lietuvas Republikas privātdetektīvu biroju OBI Consulting, kas uzdodas par “biznesa izlūkošanas” speciālistiem ar plašu vērienu. Ievāc, izmantojot sev zinošus knifus jeb know-how, jebkādu informāciju par klientu interesējošiem jautājumiem. Minētais sadarbības fakts varētu būt interesants jaunums Lapsas kunga tuviem līdzgaitniekiem un citiem pakaļskrējējiem, kā arī personām, uzņēmumiem, jeb kā viņam pašam labpatīkas dēvēt – “upuriem”, par kuriem Lapsa ir vairāku gadu garumā ir vācis informāciju.

Spriežot pēc dokumentu satura, mūsu Lapsa ļoti sen ir šī biroja apmaksāts aģents Latvijā, kas, ievērojot striktu konfidencialitāti, izpilda šī kantora norādījumus apmaiņā pret naudu. Ir redzams, ka Lapsa ar fotoaparātu arī slapstījies gar pasūtītās personas kāpņu telpu un fotografējis dzīvokļa durvis, ko pievienojis savai atskaitei par savu darbu. Piemēram, šajā atskaitē. Nu ko, īsts slepenais aģents.

Esam pieprasījuši komentāru arī no OBI Consulting biroja. Piemēram, par to, kurš viņiem ir maksājis par informācijas ievākšanu attiecībā uz mūsu Liepājas Metalurgu, kuru organizēja mūsu resursa varonis – nenogurdināmais Lapsa. Atbildi noteikti publicēsim. Jacer, ka tie nebija tie paši vēži, kas šo uzņēmumu pēcāk nooptimizēja līdz finišam.

Aptuvenu ieskatu, kas tieši Lapsam bija jādara, norāda līguma pielikuma kopija:

Cilvēki raksta un pauž neizpratni, ko darīt, kā tā var un tamlīdzīgi. Te nu neviens cits vezumu nevilks, kā visi mēs kopā. Mēs analizējam un uzturam informācijas bāzi, Jums, lasītāji, ir jāuzdod jautājumi cilvēkiem, jāizplata informācija un jārosina sabiedrības diskusija. Tā mēs attīrīsim visi kopā informācijas vidi, padarīsim to caurskatāmāku. Jūs jautāsiet vai VID pārbaudīs vai Lapsa ir nomaksājis nodokļus šā līguma sakarā? Jūs jautāsiet vai tiesību sargājošās iestādes veiks pārbaudi kā var viena pērkama persona bez atbilstošas licences ievākt informāciju? Nesmīdiniet …

Ir laiks uzdot jautājumu Latvijas Žurnālistu savienības (LŽS) valdes priekšsēdētājam Jurim Paideram:

Kopš kura laika viņš savā organizācijā pulcina ne tikai apšaubāmus žurnālistus un melnā PR biznesmeņus, bet arī acīmredzamus privātdetektīvu aģentus, kas, piesedzoties aiz žurnālista maskas un viņa vadītās organizācijas muguras, faktiski slēpti ievāc informāciju privātu, maksātspējīgu klientu interesēs? Vai varbūt, pēc šī kunga domām, privātdetektīvs jau mūsdienās ir tas pats žurnālists un šīs profesijas ir nošķirtas mākslīgi?

Citēsim šī gada janvārī Paidera kunga teikto: “[…] LŽA ir patiesi neatkarīga no dažādu sponsoru labvēlības vai lūgumiem iesaistīties politiskos konfliktos, atbalstot kādu no pusēm.” Citāta beigas.

Bet … ko dara paši organizācijas biedri, tas lai paliek biedru ziņā, neesam pirmkursnieciski ideālisti, visiem tā desa(biedra nauda) uz maizītes ir jānopelnī …

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *