Pētām Lato Lapsas finanses, pirmā daļa

Augstās tikumības sargs Lato Lapsa laiku pa laikam mēdz aizrādīt cilvēkiem, kuri neatbilst viņa izpratnei par tikumīgu dzīves veidu. Piemēram, Lapsa nesaudzīgi peļ pa laikam tos, kas ielādē savu nopelnīto naudu tautā sauktajos “aparātos”. Bet arī Lato mīl ielādēt naudu aparātos. Un iespaidīgas summas. Nedaudz savādākos aparātos. Bet ir viena liela atšķirība starp Lato un viņa nopeltajiem spēlmaņiem – spēlmaņi, atšķirībā no Lato, nomaksā nodokļus un nepārkāpj likumu.

Stāsts īsumā ir par to, ka Lapsa ienākumus gūst galvenokārt tikai skaidrā naudā, tad spēlē bankomātu “aparātu” netālu no PRAE biroja. Summas sulīgas. Lasītājiem nebūs problēmu saskaitīt pašiem, cik lielas summas Lato Lapsa saņem un uzskaita par pasūtījuma rakstiem skaidrā naudā uz sava konta. Jūs prasīsiet – bet kur likums, VID kontrole, nomaksātie nodokļi? Nesmīdiniet…

Ieskatam – gandrīz visas Lato Lapsas iemaksas par 2014.gadu vienā no kontiem. Paša oriģinālā izdruka šeit kā ekselis.

Tāpat var paskatīties, kur šī nauda pārvietojas tālāk. Nekādu brīnumu jau nav, kāds par apšaubāmiem PR pakalpojumiem iedod varonim Maksimas maisiņu ar naudu, tālāk naudiņa pārceļo, piemēram, pietiek.com uzturēšanai un skaistai Lato uzdzīvei ārzemēs. Izdrukās parādas Šulcs, viņš cita starpā ir pietiek.com un citu Lato interneta resursu tehniskais uzturētājs. Viņa darbs tiek apmaksāts kā “parāda atmaksa”. Kopumā izdrukas liecina, ka Lato ir dāsns aizdevējs. Protama lieta, ka ne jau visu naudu viņš iemaksāja bankomātos. Būvniekiem un citiem Lato maksāja un joprojām maksā “uz rokas”.

Kontu izdrukas “zip” arhīvā.

Rodas jautājums, bet kam tad mantrausis Lato krāja skaidro naudu, kur plānoja to investēt? Nu atbilde slēpjās citos dokumentos. Prom no Rīgas jezgas skaidru naudu var legalizēt vieglāk, labāk, ceļot skaistu un dārgu savrupmāju kadastra numurā 70540070003, “Kalna Anduļēnos”. Pie kam, kāpēc formalitātes kārtot uz sava vārda, tam taču ir domāta sieva.

Dokumenti “zip” arhīvā.

Aiztāvēt Rīgas mikrorajonu plebejus no visādiem “shēmotājiem”, visērtāk ir uzceļot gruntīgāku māju nekā “shēmotājiem” pašiem, pie tam izmantojot vēl brutālākas un likumus apejošākas shēmas, jo viņam taču ir brālis un tas vienmēr sniegs padomu kā pareizāk apiet likumu. Jo atceramies reiz un pa visām reizēm – VID Lapsas neaiztiek! Bet Lapsām ne vienmēr viss izdodās kā plānots.. Bet par to – nākamājās sērijās.

Interesenti ir laipni aicināti iegrimt mūsu varoņa finansiālo dēku dokumentu pirmajā porcijā un atrast interesantas lietas, kā arī lasot uzdot jautājumu pašam sev: Tev , lasītāj , ir tik daudz skaidras naudas, kuru sev regulāri iemaksāt bankomātā?

Interesanti, cik ilgi “cilvēkam parastajam” izdotos tik brutāli “spēlēt bankomātos”, līdz viņam pievērstu uzmanību bankas, tiesību sargājošās iestādes un VID? Vai banka šajā gadījumā izvēlējās taktiku neaiztikt mēslus, lai nesāk smirdēt? Bet, ja jūs sauc Lato un vēl Lapsa, jūs to varat darīt gadiem ilgi un VID jums klāt neķersies. Kāpēc? Tas droši vien jājautā viņiem pašiem.

Neļausim mūsu Lato gulēt, lai viņš allaž modri stāv SWEDBANK naudas bankomāta sardzē pie PRAE biroja!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *